Saturday, 23 July 2016

EXPECTATION 2.0

Bismillahirahmanirrahim.

Expectation lagi?
Haruslah. Because life is full with expectations. Haa gittew. :p
Siapa pernah expect things will follow just like what they expected?
Hey! Kita pernah. Banyak kali. Kecewa pun banyak kali. Hah! Padan muka!

Kita expect org akan buat baik bila kita buat baik kat dia.
Kita expect org akan hargai kita bila kita hargai dia.
Kita expect org akan faham masalah kita
Kita expect org akan sayang kita macam kita sayang dia. Eh! ;p

Kalaulah everything will get into what we have expected, mesti hidup ni tak mencabar kan?
Yep! Hidup perlukan cabaran. Barulah dpt melahirkan hero heroine yg disegani. Ha camtu.

Dan kuncinya, SABAR.
Dalam hidup ni macam-macam yg akan dtg kat kita.
Ada org yg pelik-pelik.
Tapi stay chill. Sbb jgn expect semua org faham apa yg kita faham. Mungkin kita dilahirkan dlm persekitaran yg berbeza.
Yup! Kdg2 perbezaan tulah yg menceriakan hidup kita. Aicewah!

Orang kata, kita boleh berangan tinggi-tinggi tapi kena sedar kat mana kita berdiri. Orang yang katalah kan.
But it seems legit. Expectation takmau tinggi-tinggi. Kang jatuh sakit siapa yg susah? Kita jugak.

Tapi jangan susah hati, okay adik manis.
Berdoalah sepenuh hati. Letak pengharapan kita sepenuhnya pada Ilahi. Moga sentiasa diberkati. :)

No comments:

Post a Comment